Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Tvärstopp för H/B

Efter tre raka segrar i innebandytvåan blev det tvärstopp för nykomlingen H/B i bortamötet mot Surahammar.
Efter 1–6 (0–2, 1–1, 0–3) gjorde tränaren Per Jonsson inte ens ett försök att snacka bort förlusten.
– Dom var bättre än oss i allt den här gången, sa Per.

Annons

H/B har inlett seriespelet med både fart och energi men den här gången fick gästerna aldrig snurr på spelet.

Under inledningen av serien har H/B affektivt använt sig av snabba omställningar som gett rejäl utdelning men mot Surahammar hittade laget aldrig samma flyt som tidigare.

– Vi fick helt enkelt aldrig i gång något flyt. Surahammar var betydligt kvickare och täppte snabbt till, sa Per Jonsson.

Hemmalaget tog kommandot direkt och surrade framför Niklas Persson i H/B:s mål.

Niklas fick hålla nollan fram till 10.06 då Peter Holmkvist gav Surahammar ett välförtjänt ledningsmål. Innan den första perioden var slut hade Joel Hirvonen ökat på till 2–0.

I mittperioden var H/B betydligt mer alert och jagade ett reduceringsmål. Laget skapade lägen, skickade i väg många skott mot Surahammars mål men i stället för en reducering kunde Joel Hirvonen göra sitt andra mål för dagen och öka Surahammars ledning till 3–0.

Men bara 20 sekunder senare prickade Gustav Persson in 1–3-reduceringen och såg till att H/B hade häng inför slutperioden.

När H/B satsade än mer framåt kunde Surahammar pricka in två mål till och vinna med 6–1.

– Vi mötte en av seriefavoriterna och trots förlusten gjorde vi en godkänd insats, sa Per Jonsson som dock nöjde sig med att lyfta fram målvakten Niklas Persson framför de övriga.

H/B som inledde med sköna 18–0 mot Hedemora kommer att bli av med såväl poäng som målen i den matchen eftersom Hedemora ha begärt sig ur division 2 med hänvisning till spelarbrist.

Mer läsning

Annons