Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Tungt avbräck för Bollnäs/Hertsjö

/
  • Bollnäs/Hertsjös målvakt Fredrik Nilsson skadade sig i den högra handen under torsdagens träning. I värsta fall kan säsongen vara över för Nilsson.

Bollnäs/Hertsjö har drabbats av ett riktigt tungt avbräck inför söndagens hemmamatch när laget bäste och viktigaste spelare skadade sig under träning. Nu tvingas han se matchen från läktaren och i värsta fall kan säsongen vara över.

Annons

Det var under torsdagens träning som olyckan var framme för Bollnäs/Hertsjös målvakt Fredrik Nilsson.

– Jag skulle göra en sidledsförflyttning när jag fastnade med den högra handen och fick all tyngd på tummen som vek sig. Det knackade till två gånger och jag förstod direkt att det var en allvarlig skada, säger Fredrik Nilsson som nu har högra handen kraftigt bandagerad.

Under fredagen var Nilsson till sjukhuset och röntgade handen.

– Handen var så svullen så läkaren kunde inte exakt ställa diagnos. Men det är ett ben i handen som är trasigt och ett muskelfäste är också av.

På fredag ska Nilsson träffa en ortoped och då får han besked om skadan.

– Blir det operation så är nog säsongen över. Klarar jag mig från det så hoppas jag att jag ska vara tillbaka inom tre till fyra veckor. Jag är envis så jag vill tillbaka så snabbt som möjligt.

Fredrik Nilsson har så här långt gjort en kanonsäsong mellan stolparna och varit B/H:s viktigaste spelare. Nu ersätts han av Anton Jonsson.

– Anton är en riktigt bra målvakt så det går säkert bra.

Mer läsning

Annons