Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Sju heta från hälsingeinnebandyn

/

Rikard Bäckman listar sju heta punkter från hälsingeinnebandyn.
På premiärlistan hittar vi indianerna från Alfta – krisklubben som blev till ett topplag i ettan.
Varannan vecka kommer en ny lista.

Annons

1. Indianerna!

Det var krismöte i indiantältet. Alfta hade inte alla indianer i kanoten med bara en vecka kvar till seriestart i ettan.

I absolut sista stund kunde man mobilisera, och få fatt på en trupp och en hövding. Med sådana förutsättningar gick det väl som det gick i säsongsupptakten?

Knappast!

Alfta Indians har chockat i division 1, och har åtta fina poäng efter fyra spelade omgångar. Indians är alltså mer ett topplag än bottenlag. På en hälsingsk innebandylista defilerar det här laget till en förstaplats i premiärveckan.

Dessutom är nu Micke Walfridsson tillbaka i spel. Den som har koll på sin lokala innebandy vet vad den mannen brukar göra på en plan – poäng i överflöd!

2. Poängbröderna Jonsson i Hudiksvall

Bröderna Jakob och John Jonssons gemensamma uppgift på innebandyplanen är att göra poäng för H/B. Så har det också blivit i säsongsupptakten, Jakob snittar två poäng per match och John har gjort fem mål på tre matcher.

3. Innebandy på näst högsta nivå

Kanske som väntat har nykomlingen H/B fått det tufft i början av allsvenskan. Men Hudiksvallspubliken har ställt upp för sitt lag – i premiären såg 586 åskådare matchen mot Wibax Piteå, och senast var det 471 på plats på Håstaholmen till matchen mot Salem. Visst, det är tidigt, men H/B leder publikligan i den norra allsvenskan efter tre spelade omgångar...

4. Hett derby i tvåan – kepsar på planen

Det dräller av lag från Hälsingland i division 2 den här säsongen. Och apropå publik (se plats 3), så kom det 259 personer och såg premiärderbyt Håsta–Gluggen – som hemmalaget vann med 9–4. När Mattias Karlsson (se plats 5) gjorde sitt tredje mål för dagen kastade publiken in kepsar på planen. Bara en sån sak!

5. Han som går mellan rivalerna

Stämningen mellan klubbarna Hudik/Björkberg och Håsta är inte alltid gemytlig. Men det finns de som tämligen obehindrat kan röra sig mellan de båda klubbarna. Förra säsongen gick Mattias Karlsson från Håsta till H/B för att hjälpa klubben upp till allsvenskan. Nu är han tillbaka i Håsta igen – och satte tre plus ett i första seriematchen (se plats 4). Karlsson ser till att vara viktig var han än spelar.

6. Småttingarna som det satsas på

Det finns ett lag på hög nivå för juniorer i Hälsingland. Håstas juniorallsvenska lag chockstartade den andra perioden i premiären mot Rasbo med två snabba mål. Men sedan var det roliga slut och det blev torsk med 2–4. Men framtiden ser i och med detta lag rätt ljus ut för distriktets reproducering av innebandyspelare.

7. Förlorarna

Vad vore en lista utan en jumboplats? Alla kan ju inte vinna, någon måste komma sist också. Njutångers damer åkte på en riktig snyting i premiären i Västernorrlands-tvåan – 1–7 mot Ankarsvik. Än värre gick det för Wallviks herrar i GUDH-serien – premiärstryk med 1–10...

Mer läsning

Annons