Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

SIBF tog inte chansen

/
  • Än är det inte över. Men Söderhamns IBF har fortfarande allt i egna händer inför de två sista omgångarna.

Kampen för överlevnad fortsätter.
Söderhamns IBF missade chansen att säkra fortsatt division 2-spel då man förlorade mot tabelljumbon Krokom med 7–8.
– En kollektiv kollaps, säger SIBF:s tränare Anders Rengman.

Annons

Det är bara segraren i fortsättningsserien som spelar i division 2 nästa säsong. Söderhamns IBF hade en ypperlig möjlighet att säkra den platsen, på hemmaplan mot Krokom. Men gästerna gjorde det bästa med sin tunna trupp (precis två fulla femmor) och krigade till sig en seger.

Taktiken var tydlig – in med spelare framför mål och ös in bollarna mot SIBF:s målvakt Malin Norman. Och visst fungerade det, efter att Sara Åhnstrand gett SIBF ledningen vände gästerna till 3–1 på drygt två minuter. Samtliga mål likadana, slumpmässiga skott långt utifrån som antingen styrdes eller gick direkt in bakom en skymd Norman.

– Vi är för klena framför målet, vi är inte alls på tårna. Ingen gör sitt jobb, varken målvakt, backar eller forwards, säger Anders Rengman och får medhåll av lagets bästa spelare.

– Vi förlorar matchen i första. Hade vi varit på tårna där hade vi inte förlorat, säger tremålsskytten Sara Åhnstrand.

Underläget efter första perioden, 2–5, var för stort att hämta in. SIBF höjde sig något men det var det långt ifrån ett briljant spel man visade upp. Med två minuter kvar reducerade hemmalaget till 7–8 men det var för sent för att rädda en poäng.

Mer läsning

Annons