Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

SIBF höll undan

/

En bra start och hårt jobb.

Det var Söderhamns IBF:s segerrecept i bottenmötet med Klockarbergets BK.

– Det blev onödigt spännande, säger Sanna Olsson, som gjorde viktiga 7–5 när SIBF vann med 7–6.

Annons

Söderhamns IBF valde ingen spikrak väg mot en viktig seger i bottenmötet i damernas division 2 östra. Efter en rivstart blev laget lite passivt, först när diktiga Sanna Olsson hittade rätt till 7–5 skapade SIBF en lucka som räckte ända fram.

– Vi gjorde lite slarvfel. Men det tog vi igen och kämpade skiten ur oss, säger Sanna, däremot inte slarvade när hon avgjorde med att runda gästernas målvakt så att SIBF kunde pusta ut.

– Jag tänkte att jag måste göra något kyligt, något spännande. En härlig känsla och ett viktigt mål, säger SIBF-hjälten om målet som kom halvvägs in i sista perioden.

Klockarberget gav sig inte men kom inte närmare än reduceringen till 7–6 i matchens sista minut.

Den utvecklingen kunde ingen ana efter den första sju minuter. Då hade SIBF utdelning på allt, skotten hittade nätet och 4–0 efter sju minuter blev 5–0 efter första perioden.

– Vi har pratat om att vi haft dålig attityd tidigare men idag gick vi ut direkt och visade, säger SIBF-tränaren Anders Rengman.

Han fick dock anledning att mana på sina spelare direkt i den andra perioden. Det ringde direkt för Klockarberget, som efter fem minuter hade knaprat in till 5–3.

– Då tar vi inte jobbet, kliver inte ut på skyttar, säger Rengman, som kunde pusta ut något när Sara Molin hittade rätt till 6–3.

Ett viktigt mål det också, för gästerna rivstartade sista perioden med att gå upp till 6–5. Men Rengmans önskan om hårt jobb räddade SIBF den här gången. Och så Sanna Olssons kyliga avslut och duktiga Malin Norman mellan stolparna.

– En eloge till samtliga. Mycket bra slit, säger Rengman.

SIBF siktar nu på att samla fler poäng inför omstarten efter jul då fyra lag från serien kliver uppåt och fyra stannar kvar. Poäng och målskillnad följer med.

– Det gäller att vi skärper till oss nu. Det är tuffa matcher och en ny serie för oss, säger Söderhamnstränaren.

Mer läsning

Annons