Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Mattias Asp tillbaka – men Alfta tvekar fortfarande om division 1

/

Mattias Asp var tillbaka på tränarbänken hos Alfta Indians.
Efteråt avslöjade han att nykomlingen fortfarande tvekar om spel i division 1.
– Vi kommer att ta ett beslut hur det blir i morgon (måndag), säger Asp.

Annons

Krisen hos Alfta Indians har blivit en följetong som aldrig ser ut att ta slut. Turerna om vem som ska träna laget har pågått ända sedan i våras. Men sedan i tisdags står det klart att det blir Mattias Asp som gör en snabb comeback för att lösa den mest akuta läget..

I helgen coachade han laget i Team Sportia cup i Söderhamn.

– Det är kul att vara tillbaka. Men i ärlighetens namn måste jag säga att vi ska ta ett beslut hur det blir i morgon (måndag).

– Det är frågan om vi har tillräckligt många spelare som är beredd att ställa upp och spela i division 1.

Och beskedet brådskar. På lördag är det premiär för Alfta Indians mot Gamla Stan – i en match som spelas i Alfta sporthall. Alternativet är att dra sig ur serien och börja om i division 3, där redan klubbens farmarlag spelar.

– Jag har ställt en del krav som måste uppfyllas. Det är inte några konstiga saker. Vi har haft en massa möten och alla vet vad som gäller. Jag har sagt en siffra på hur många spelare som behövs. Vi får se hur det blir. Alla som varit med i helgen har ännu inte bestämt sig.

Alfta slutade fyra i cupen i Söderhamn efter 4–5 mot Björklinge i den avslutande matchen. Arrangerade Gluggen och Bollnäs/Hertsjö blev utslagna i kvartsfinal.

Mer läsning

Annons