Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Maria Boänges på guldjakt

/

Det tidigare målsprutan Maria Boänges varvar upp inför lördagens seriepremiär i elitserien – med att ta ett kliv ner i banan.

Och för hårdsatsande Kais Mora är det bara en sak som gäller.

– Vi ska till Malmö och spela final, säger 34-åringen.

Annons

Det var i februari som Maria Boänges lämnade Bollnäs/Alfta i tvåan för att skriva på för elitserielaget Kais Mora en klubb som hon tidigare spelat med i fem säsonger.

Comebacken blev lyckad även om säsongen hastigt tog slut i kvartsfinalen mot Endre. Och när hon under våren skulle fatta beslut om en fortsättning i klubben behövde hon inte fundera länge.

– Att jag ville spela vidare kände jag på en gång. Det som är svårast var att få vardagen med familj och jobb att gå ihop. Med bostad i Alfta och jobb i Bollnäs blir det ett antal mil i bilen.

Att innebandyintresset i Mora är på topp inför säsongen är det ingen tvekan om. Herrlaget fick nyligen en gratisplats till Svenska Superligan när Västerås gick i konkurs.

Men det är ändå damerna som det pratas mest om. I våras skrev de båda landslagsspelarna Sara Kristoffersson från Falun och Anna Wijk från Iksu Umeå på för den hårdsatsande klubben.

Deras underskrifter har gjort Kais Mora till en av de största guldfavoriterna inför årets säsong.

– Båda är jätteduktiga och självklart kommer de att betyda mycket för oss.

Hur långt kan det räcka?

– Vi ska till Malmö och spela final. Det har sett bra ut under försäsongen. och vi känner att vi har kapacitet för att nå dit.

Mer läsning

Annons