Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Linus lirar i ligan med Mora

/

Bara allsvenskt spel hade varit gott nog för innebandymålvakten Linus Andersson, som flyttade till innebandgymnasiet i Mora för tre år sedan. Nu blir det så mycket häftigare än så för den tidigare Wallviksspelaren eftersom hans lag KAIS Mora tackat ja till en plats i superligan.

Annons

Från Wallviks IK till superligan på fyra år. Avancemanget som innebandymålvakten Linus Andersson har gjort går inte av för hackor.

– Som jag känner just nu är jag i bra form och kommer att få mina chanser i superligan, säger Linus Andersson apropå fredagens innebandynyhet att hans klubb KAIS Mora hastigt och lustigt fått en plats i högsta ligan.

Snurren började i onsdags förra veckan. Då stod det klart att Västerås inte fick ihop erfoderliga slantar för att klara av spel i superligan. På torsdagen fick Mora frågan om man ville spela i ligan och på fredagen tackade man ja.

Det sena beskedet gör att det blir bråda tider för dalaklubben. Första matchen i ligadebuten spelas hemma mot Umeå den 22 september. Enligt tränaren Peter Wallin blir det ökad träningsdos fram till avslag.

Kommer ni att hänga kvar i superligan?

– Visst är det skillnad mellan allsvenskan och superligan, men vi går in till matcherna med noll press. Vi ska gå in och ha riktigt jädra kul. Jag tror vi klarar nytt kontrakt.

Mer läsning

Annons