Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Kampanj för innebandyn

/

Med start den här veckan inleds en kampanj för att få barn att upptäcka innebandyn.
Bakom satsningen står Håsta IBK och Sisu.
– Tanken är att de som redan är aktiva ska upptäcka innebandyn och att de som är mindre aktiva ska få möjligheten att röra på sig mer, säger Thomas Sandberg från Håsta IBK.

Annons

Mellanstadieeleverna från Västra skolan samlades under tisdagen i idrottshallen för ett innebandypass. Samlingen var startskottet för kampanjen, som även riktas mot Håstaskolan.

– Vi vet att innebandyn är populär på idrottslektionerna men det är många som inte riktigt vågar ta steget ut till att börja i ett lag. I och med det här kanske det blir lättare, vi vill slå ett slag för sporten, säger Thomas Sandberg.

När idén föddes tog Håsta IBK kontakt med Sisu Idrottsutbildarna och fick via Idrottslyftet ett ekonomiskt bidrag. Med hjälp av det har man införskaffat klubbor och bollar.

– Ingen ska behöva ta med sig egen utrustning, allt finns redan här, säger Sandberg.

Bland skolorna togs initiativet emot positivt. De två första passen sker på skoltid, men för de som är intresserade att spela mer kommer träningar även att ske efter skoltid.

– Det är kanonbra att få hjälp med en sport som man själv inte kan så mycket om. Thomas ringde oss för ett par veckor sen och vi tyckte att det var en bra idé, säger läraren Anders Larsson.

Mer läsning

Annons