Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Hudiksvall en hall fattigare

/

Kampen om att få träningstider är ett ständigt bekymmer för idrottsföreningarna.
Nu är risken överhängande att ett alternativ försvinner.
2003 köpte Håsta IBK tältet av Hudiksvalls Tennisklubb och Håsta arrenderade marken, men nu när driftskostnaderna skenat iväg kommer Håsta att säga upp arrendeavtalet.

Annons

– Med de uppvärmningskostnader vi haft under den senaste vintern kostar det hela mer än det smakar, säger Håstas Thomas Sandberg.

Under de nästan sju år klubben haft verksamhet i sitt tält har upp till tio ungdomslag haft sin verksamhet i tältet där även klubbens haft sitt kansli.

– Tältet har varit funktionellt men allt är väldigt slitet och vi har inte den ekonomi som krävs för att rusta upp det, säger Thomas Sandberg.

Tennistältet invigdes 1976 och två år senare byggdes det till en servicedel med toaletter, duschrum och ett avslappningsrum. Det har varit flitigt använt under årens lopp. Det har förutom tennis även spelats fotboll, handboll, innebandy och badminton i tältet. Men det har också hänt att tennistältet förvandlats till dansbana.

– Vi har ännu inte sagt upp avtalet formellt men vi har förklarat situationen för kommunen och bestämt oss för att avveckla verksamheten i tältet, säger Sandberg.

Mer läsning

Annons