Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Håstas juniorer satsar hårt – vill utmana de bästa i Sverige

Håsta IBK:s framtid vill utmana de bästa i Sverige. I helgen hade föreningens lag i juniorallsvenskan upptaktsläger på Camp Igge. "Vi har haft två kanondagar och nu är siktet inställt på seriepremiären" säger lagets tränare Lars Paalo.

Annons

Håsta IBK inledde förra säsongen en treårig satsning på ett lag i juniorallsvenskan och premiäråret gav mersmak då laget hade chansen att nå en slutspelsplats inför den sista omgången.

Läs mer: Stjärnan laddar för nykomlingssäsongen i division 1

Nu är laget, med spelare födda 1998 och senare, redo för en ny säsong och den gångna helgen tillbringades på Camp Igge för ett teambuildingläger. Fysik, teknik, spelövningar stod i fokus på innebandyplanen, men spelarna fick också chansen att mäta sina krafter i en FIFA-turnering.

– Vi har haft både nya och gamla spelare med på lägret och vi tar med oss en fantastisk lagkänsla från Iggesund, säger Lars Paalo.

Läs mer: "Hela föreningen seglar i medvind"

Sista helgen i september spelar Håsta IBK säsongens första match i juniorallsvenskan då laget tar emot Alunda hemma på Håstaholmen.

– Lars Paalo gjorde ett bra jobb med spelarna förra säsongen och de hade en stark utvecklingskurva. Jag tror på en liknande utveckling i år och vårt lag i Juniorallsvenskan är föreningens flaggskepp för vår breda barn- och ungdomsverksamhet, säger Tomas Eriksson, ungdomsansvarig i Håsta IBK.

Övriga lag i Juniorallsvenskan är Gävle GIK, IBF Borlänge/Insjön, IBF Falun Ungdom, Järfälla IBK, KAIS Mora UIF, Sandvikens AIK, Skutskärs IBK och Strömsbro IF.

Få koll på vad som händer i din närhet med vår nya app:

Här kan du ladda hem helahälsinglands iPhone-app.

Här kan du ladda hem helahälsinglands Android-App.

Har du redan appen? Då ska du uppdatera den i din telefon för att få alla nya funktioner!

Mer läsning

Annons