Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Hälsinglands F16-lag till distrikts-SM – som enda lag från Hälsingland

/
  • Hälsingland F16-trupp är redo för distrikts-SM. På bilden saknas Amanda Niclasson, Nora Persson och Elsa Boänges.

Hälsinglands F16-lag laddar som bäst inför distrikts-SM i Linköping.
Men på pojksidan åker det inget lag från Hälsingland.
– Förbundet skickade ut till föreningarna och sökte ledare, men ingen nappade, säger Johnny Olofsson ordförande i Hälsinglands innebandyförbunds tävlingskommitté och tränare för F16-laget.

Annons

Distrikts-SM i innebandy brukar innebär att två lag åker från Hälsingland, ett på pojksidan och ett på flicksidan. Men till årets turnering i Linköping är bara flicklaget på plats.

– Förbundet skickade ut till föreningarna om att man sökte ledare, men ingen ville ställa upp. Då är det svårt för förbundet. Man har ju inte råd att anställa en ledare, utan det bygger ju på ideellt arbete och intresse, säger Johnny Olofsson.

Läs mer: Oflyt för F15-laget mot Halland

Förutom att vara ordförande i förbundets tävlingskommitté är Johnny Olofsson tränare för det F16-lag som åker från Hälsingland. I Linköping ställs laget mot Stockholm, arrangörsdistriktet Östergötland och Halland i gruppspelet.

– Det är kul att möta arrangörslaget. Vi gjorde det förut när det gick i Skåne. De har pressen på sig, det blir mycket publik och det skapar alltid intresse. Stockholm har ju så extremt många spelare att ta av och normalt sett vinner vi inte över dom, säger Johnny Olofsson vars lag har rejäl revansch att utkräva på Halland, som man mötte i fjolårets F15-turnering.

– Då ledde vi matchen men hade oavgjort med fem sekunder kvar. Oavgjort skulle räcka till avancemang. Så fick de ett frislag som de av någon anledning fick slå om tre gånger och på tredje försöket gjorde de 6–5 och gick vidare, säger Johnny Olofsson.

Halland, precis som Hälsingland, har i princip samma trupp som förra året. Nya regler gör att man slopat 15- och 17-årslagen och i stället spelar med ett 16-lag.

I Hälsinglands trupp har Elsa Boänges, Bollnäs, och Elin Rundgren, H/B, tillkommit från fjolårets F15-lag.

Mer läsning

Annons