Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Hälsingar till turnering i Finland

/
  • H/B-trion Ida Olofsson, Linnéa Brolin och Sammy Law tillsammans med tränaren Johnny Olofsson.
  • Bollnäs/Hertsjös tvillingar Clara och Frida Hellgren är med i det inofficiella F15-landslag som åker till Finland.

Fem unga innebandyspelare från Hälsingland får chansen att dra på sig den blågula landslagsdressen.
Det är svenska innebandyakademin som satt ihop två inofficiella landslag.

Annons

Svenska innebandyakademin är en fristående organisation som samarbetar med innebandyförbundet. Akademin har fokus på spelare 12-16 år.

Nu har man satt ihop tre landslag, två F15 och ett F16, som i augusti åker till Finland för att spela en träningsturnering. I ett av lagen har hela fem spelare från Hälsingland fått plats, och spelarna ska coachas av Hudik/Björkbergs tränare Johnny Olofsson.

– De spelare som vill satsa lite extra har varit med på sommarläger under vecka. Av 200 spelare har man nu tagit ut 30 för att bilda två F15-landslag, säger Johnny Olofsson.

Av dessa 30 spelare kommer fem stycken från Hälsingland. Det handlar om H/B-trion Ida Olofsson, Linnéa Brolin och Sammy Law samt tvillingarna Frida och Clara Hellgren från Bollnäs/Hertsjö. Då har även H/B:s Melina Sundström blivit uttagen men tvingats tacka nej på grund av problem med en fot.

– Det är tränare över hela Sverige som rekommenderat spelarna som blivit uttagna till turneringen. Motståndet kommer bestå av två finska F15-lag och ett F16-lag så det blir totalt sex lag som spelar, säger Johnny Olofsson.

Anledningen att han själv fick förfrågan om att träna ett av de två F15-lagen förklarar han så här:

– Jag har hjälpt till lite tidigare och har en dialog med akademin. Sedan är det väl ett resultat av vad vi i H/B åstadkommit under åren.

Men någon vidare koll på spelarna som inte är från Hälsingland har han inte.

– Vi kommer nog göra en hälsingefemma som är lite samspelt. De andra spelarna känner jag egentligen inte till, säger Johnny Olofsson.

Turneringen spelas i Helsingfors fredag 7 augusti till söndag 9 augusti.

Mer läsning

Annons