Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

H/B ville för mycket

– Det är svårt att analysera så här direkt efter slutsignalen.
– Men det var riktigt tungt, sa H/B-herrarnas tränare Peter Hermansson efter lördagens hemmamatch mot TGC från Umeå.

Annons

Det blev säsongens andra hemmaförlust för H/B då gästerna kunde avgöra den jämna matchen – 4–5 (1–0, 2–3, 1–2) – i slutminuten.

Första perioden var på väg att bli mållös då hemmalagets målkung Mikael Walfridsson slog till på en målvaktsretur. Efter en kvittering för TGC i power play i andra perioden tog H/B ett klart grepp om matchen. Johan Elving slog in 2–1, även det i power play, och bara 16 sekunder senare gjorde Fredrik Linde 3–1.

– Vi hade greppet, men de fick komma tillbaka in i matchen lite för lätt, sa Hermansson.

Ett hemmaslarv bäddade för en snabb reducering och med bara 27 sekunder kvar av mittperioden kom också kvitteringen, detta på ett frislag som studsade förbi Fredrik Envall i hemmamålet.

Tredje perioden blev ett långt ställningskrig, men det var ändå H/B som var det spelförande laget. Trots ett stort bollinnehav hamnade man i underläge efter 13.13, och sedan blev det en jakt på kvittering.

H/B plockade ut målvakten med knappa tre minuter kvar och det lönade sig då Mikael Walfridsson klämde in 4–4 ur snäv vinkel.

Hemmaspelarna verkade inte nöjda med det, utan man fortsatte att satsa hårt framåt – och det straffade sig.

– Vi kanske gick för hårt för seger på slutet, men man vill ju alltid vinna, sa Hermansson.

Bollen studsade TGC:s väg och Anders Sturesson kunde styra in segermålet på tennis med 54 sekunder kvar av matchen.

H/B skapade ett par bra kvitteringschanser, men det var liksom signifikativt för matchen då lagkaptenen Joseph Edman inte fick träff på bollen framför planens bäste spelare, gästernas målvakt Jesper Lind. Edman chansade på ett inspel, men missade bollen och några sekunder senare var matchen över – och H/B ett förlorande lag.

Mer läsning

Annons