Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

H/B:s herrar föll i jämn match

Senast H/B:s herrar och MIK Västerås möttes blev det hela 27 mål (14–13).
I lördags blev det "bara" elva, och det verkade som att Västerås hade lärt sig läxan bäst, för gästerna släppte till minst och vann med 7–4 (2–0), 2–2, 3–2).

Annons

– Vi förlorade den här matchen under den första perioden. Vi hade inte rättinställning och hamnade ofta fel i försvarsarbetet, sa H/B-tränaren Peter Hermansson.

– Men i andra och tredje perioden tycker jag inte att vi är något sämre lag än Västerås.

H/B hade svårt att få till något och det var Västerås som styrde och ställde, och innan paus hade man gått i från till 2–0.

– Vi ändrade lite inför andra perioden, och då blev det bättre, sa Peter Bergström.

John Jonsson gjorde 1–2 på Viktor Janssons snygga framspelning, men bara minuten senare kom 1–3.

När Mikael Lindholm gjorde 4–1 efter 19.05 kändes det tungt. Därför kom Fredrik Lindes reducering mycket lägligt 17 sekunder före andra vilan.

Martin Landin tände hoppet om hemmapoäng genom att reducera till 3–4 efter 4.20 i sista perioden. Men bara 14 sekunder senare fick Niklas Larsson kapitulera igen och Västerås var på nytt uppe i en tvåmålsledning.

Men även H/B svarade snabbt och Fredrik Linde blev tvåmålsskytt när han gjorde 4–5.

Sedan jagade H/B en kvittering, men Max Holmberg i Västerås mål var en av planens bästa spelare och H/B kom aldrig närmare. I stället kunde gästerna göra två mål i slutminuten, det första i tomt mål sedan H/B chansat och plockat ut Niklas Larsson.

Mer läsning

Annons