Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

H/B rustar för spel i ettan

Hudik/Björkbergs damer förbereder sig för spel i division 1.
– Det känns som en förening som är seriös i sin satsning, säger Caroline Gustavsson, ett av klubbens nyförvärv.

Annons

Hudik/Björkberg har blickat norrut när man bygger sitt lag inför den kommande säsongen, där man som nykomling huserar i division 1 norra. H/B har hämtat hela fyra spelare från Sundsvalls IBF.

Däribland 22-årige forwarden Caroline Gustavsson, som den gångna säsongen svarade för hela 50 poäng.

– Personligen så skulle jag inte säga att jag är en renodlad poängmaskin, utan ser nog mer på mig själv som en envis forward som tycker om att fördela spelet.

– Det vore absolut kul om jag kunde hålla i och fortsätta producera i division 1, säger Gustavsson i en intervju på H/B:s hemsida.

Anna Rimeslåtten är ett annat intressant nyförvärv. 25-åringen var lagkapten och fältherre i Sundsvalls försvar. Hon beskriver sig själv som en defensiv, fysisk back med bra spelförståelse som gärna är med och bygger upp spelet bakifrån.

– Nytt lag, nytt spelsätt, nya tränare. Jag tror man behöver den omväxlingen ibland för att utvecklas, säger hon om flytten till Hudik/Björkberg.

Även 19-årige Ida gatugård (84 poäng i fjol) och Kristina Ehn, 17, hämtas in från Sundsvall, samtidigt som 21-årige Josefin Nilsson värvas från Njutånger.

Mer läsning

Annons