Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

H/B föll i paus

/

Hemvändarna fick första och sista ordet.
Och Hudik/Björkberg-damerna åkte på en hemmaförlust.
Som avgjordes i omklädningsrummet.
– Vi tappade allt i tredje perioden, säger H/B-tränaren Magnus Ehn efter nederlaget mot RIG Umeå.

Annons

H/B kom till helgens match med det sena segerjublet från sudden death-vinsten mot Kais Mora kvar i strupen – några som inte jublade då är Lina Elving, Alva Olofsson, Elsa Frisk och Isabella Ström som inte längre bor kvar och spelar för Hudiksvallsklubben. Eftersom de i somras flyttade till Umeå för att börja på Riksidrottsgymnasiet. Redan i helgen återvände kvartetten till sin tidigare hemmahall och bidrog till sitt nya lags övertygande seger.

Fem minuter före den andra periodvilan låg hemmalaget under med 1–3 – men Ida Gatugård och Caroline Gustafsson behövde bara nitton sekunder för att ta sitt lag tillbaka in i matchen. Och nu hade H/B övertaget; vann tekningarna, skaffade fler farliga målchanser och behöll en ständig press i anfallszonen.

– En enorm boost och om det inte hade varit periodpaus hade vi vunnit.

Femton minuters vila med sportdryck och liniment. Motiverande genomgång för att spelet från det andra periodslutet skulle hålla i sig.

– Men vårt effektiva spel försvann direkt i tredje ...

Och RIG Umeå utnyttjade sina spelvändningar väl och duktiga målvakten Jennifer Schilke kunde inte stå emot utan släppte in fyra mål till. Det sista, 3–7-målet, vispade den Hudiksvallemigrerade Elsa Frisk in.

Mer läsning

Annons