Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Derby direkt för SIBF

/

Å ena sidan finns flera tunga nyförvärv.

Å andra sidan: laget är långt ifrån samspelt ännu.

Söderhamns IBF premiärspelar som ett oskrivet blad i innebandyns division 2.

– Vi kommer bara att bli bättre och bättre, säger lagledaren Patrik Eriksson.

Annons

Ett par dagar innan seriepremiären har SIBF:s ledning inte fått se mycket av de spelare som just avslutat fotbollssäsongen. Inga formationer är klara och lagmaskinen går inte utan att hosta till. Tur då att sommaren var så bra. Då kunde klubben se flera tunga nyförvärv dra på sig SIBF-overallen: kvartetten Sara Sigvardsson, Viktoria Segerqvist, Clara Hedlund och Åsa Östlin (målvakt) från nedlagda Bollnäs/Alfta plus återkommande trion Signe Sjödin, Stina Skoglund och Anna Karlsson Landin.

Inför lördagens premiärderby mot Hudik/Björkberg har SIBF spelat tre träningsmatcher: Gävle GIK 1–5, Aston 6–10 och Ljusdal 7–3.

– Vi är nöjda. Det är bättre nu att ha lite att jobba på. Stundtals var det bra mot Ljusdal och vi blir bara bättre, säger Patrik Eriksson.

Division 2 Västernorrland spelas den här säsongen som en rak serie där ettan avancerar en division. I fjol delades serien i en a- och en b-halva efter halva säsongen och Söderhamnsklubben vann b-halvan och fick då biljetten till fortsatt spel i division 2. Den här gången då?

– Laget har en målsättning och det är att vara på övre halvan fram till jul, säger Patrik Eriksson.

Mer läsning

Annons