Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Bollnäs/Hertsjö föll mot jumbon

/
  • Bollnäs/Hertsjö hade lägen framför Arvikas mål men det blev ändå en tung förlust 5–6.

Det började i dur – men slutade i moll.
Bollnäs/Hertsjö fick rena drömstarten hemma mot tabelljumbon Arvika och ledde med 3–0 efter tio minuter.
När slutsignalen ljöd hade Arvika vänt och värmlänningarna kunde vinna med 7–5 och ta sina första poäng.

Annons

– Kanske gick det för lätt för oss i början. Vi fick en otroligt bra start och lyckades med en hög press, sade Bollnäs/Hertsjös tränare Pelle Ohlin efter matchen.

De första tio minuterna spelade Bollnäs/Hertsjö strålande. Tobias Jansson skickade 1– efter bara två minuter. Mikael Walfridsson kunde sedan göra både 2–0 och 3–0. Men sedan var det roliga slut för Bollnäs/Hertsjö.

Två slarviga uppspel kostade Bollnäs/Hertsjö två baklängesmål och efter en snabb kontring var Arvika ikapp 3–3. Med bara fem sekunder kvar av den första perioden kunde Thomas Fredriksson ge Arvika ledningen 4–3. En riktig kalldusch för Bollnäs/Hertsjö.

– Vi sjönk ner och slarvade i uppspelen. Sedan hittade Arvika hur de skulle styra oss.

Den andra perioden blev också tung för Bollnäs/Hertsjö. Laget fick inte spelet att stämma utan det var Arvika som stod för det mesta och bästa och efter halva perioden kunde Arvika öka sin ledning till 5–3.

Arvika gick in i situationerna och gav understöd medan vi stod och tittade.

I den tredje perioden hade Bollnäs/Hertsjö ett jätteläge att reducera direkt efter avslag men det ville sig inte. Det var istället Arvika som kunde öka sin ledning till 6–3 i power play.

Målet blev ändå en väckarklocka för Bollnäs/Hertsjö som kom igen. Mikael Nöjd kunde göra 4–6 i power play och med bara fem minuter kvar att spela satte Dennis Bergman 5–6.

Bollnäs/Hertsjö satte ett rejält tryck på Arvikaförsvaret och skapade några heta lägen men lyckades inte få in kvitteringsbollen. Med bara en och en halv minut kvar att spela kunde Arvika, efter en snabb spelvändning fastställa slutresultatet 7–5.

– i den tredje perioden visade grabbarna ett riktigt bra go och en bra moral. Nu räckte det inte ända fram, sade Bollnäs/Hertsjös tränare Pelle Ohlin efter förlusten

Mer läsning

Annons