Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Bollnäs/Alfta tog poäng i tuff kvalstart

/
  • Åsa Östlin var suverän i hemmaburen, det räckte till en poäng för Bollnäs/Alfta i kvalstarten.

Ett heroiskt försvarsjobb och en storspelande målvakt i Åsa Östlin.
Det räckte till 1–1 och en viktig poäng för Bollnäs/Alfta i kvalstarten på hemmaplan.
Men i förlängningen var det tempostarka Gävle GIK som, fullt rättvist, tog hand om bonuspoängen.

Annons

– Vi blev lite väl låga i försvarsspelet, men de var ett mycket bättre offensivt lag, sade B/A-tränaren Johan Medvik, som också kunde konstatera att de rödsvarta (inte oväntat) hade lite problem att hänga med i tempot.

Det var högtryck direkt från avslag i B-hallen. Unga hungriga Gävletjejer satte full fart och en något rostigt B/A fick slita hårt för att hålla jämna steg.

Och redan under de första tio minuterna hann suveräna Åsa östlin i hemmaburen med att göra 5-6 kvalificerade räddningar.

Men när trycket lättade stack hemmalaget upp och kunde göra första målet efter ett lyckosamt skott av Sara Dahlin, sedan Johanna Lantz jobbat fram bollen.

Bollnäs/Alfta startade andra perioden betydligt bättre, klarade att etablera eget offensivt tryck och vaskade också fram några heta lägen.

Då var det dags för en replik i ologiska mål när Elin Björkman skottade in kvitteringen i flykten från högerkanten.

Tredje perioden blev aningen ryckig med flera utvisningar, men det handlade för det mesta om snäppte hetare Gävletjejer som febrilt jagade segermål.

Och hade det inte varit för den omöjliga Åsa Östlin som stoppade 30 skott under ordinarie matchtid – men var chanslös på det första i förlängningen. En blixtrande anfall avslutat med närskott vid stolpen.

– Jo, det gick bra, men så hade jag mycket hjälp av backarna också, sade den 23-åriga Bollnästjejen.

Bäst av backarna var Cajsa Hansson, som också hörde till de vassare framåt.

Med en poäng lever hoppet i det tajta kvalet, men det krävs bättre offensiv och seger i söndagens bortamatch mot Alunda för minsta chans att nå ettan.

Mer läsning

Annons