Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Bollnäs/Alfta startar hemma i tufft kval

/
  • Kapten Sara Sigvardsson (till höger) och Bollnäs/Alfta har haft en vinnande trend hela säsongen. Håller den i sig även i kvalserien?

Den långa "transportsträckan" är över.
På lördag börjar äntligen allvaret för Bollnäs/Alftas innebandydamer.
Och Gävle GIK i Bollnäs sporthall blir den enda hemmamatchen i kvalet till ettan.

Annons

– Det är ju en match vi ganska säkert måste vinna för att ha en chans att nå ettan, säger tränare Johan Medvik, och har ganska säkert rätt där.

I kvalet gör tre lag upp i en enkelserie om en plats till i ettan. Då finns inga marginaler för annat än segrar egentligen.

Det tredje laget i kvalet är uppländska Alunda IBF, som B/A matchar på bortaplan om en vecka.

– På den här nivån är det såklart väldigt bra lag vi får möta, även om jag inte vet så mycket om dem. Men Gävle gjorde över hundra mål i sin serie och där handlar det om unga löpstarka tjejer. Alunda har inte förlorat en enda match den här säsongen, som sämst har de två kryss, berättar Medvik, som samtidigt tror hårt på det egna lagets förmåga i allmänhet och det täta försvaret i synnerhet.

Nybildade Bollnäs/Alfta visade sig vara en succé direkt, laget dundrade genom grundserien som en okuvlig segermaskin. Och fortsättningsserien alltvåan bjöd inte på så mycket värre motstånd.

– Nej, det var lite förvånande. Vi säkrade rätt snabbt kvalplatsen, och det har väl funnits matcher där det varit lite svårt med den rätta motivationen, säger 30-åriga lagkaptenen Sara Sigvardsson.

För att trimma tempot inför allvaret har det handlat om intensiva träningar de senaste veckorna.

– Nog kommer det att vara ett laddat gäng, lita på det, lovar Johan Medvik, som samtidigt kan sakna lite av den rutin som försvann när stjärnan Mia Boänges mitt i säsongen lyfte till elitserien med KAIS Mora.

Mer läsning

Annons