Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Blågula debuten avklarad för Larsson: "Jag får vara nöjd"

/

Debuten i U19-landslaget är avklarad.
Efteråt var Jonas Larsson nöjd med sin insats:
– Jag var taggad och samtidigt lite nervös. Men det kändes bra, säger han.

Annons

Euro Floorball Tour avslutades under söndagen efter tre matcher på lika många dagar.

– Visst, man tänker alltid efter om man kunde ha gjort någonting bättre. Men jag får vara nöjd eftersom det är första gången med landslaget, säger Jonas Larsson på telefon från tjeckiska Brno.

Läs mer: Från Bollnäs/Hertsjö till världens bästa lag på ett år

18-åringen från Bollnäs, som till vardags spelar med IBF Falun, inledde på bänken utan att hoppa in i fredagens möte med hemmanationen Tjeckien. Men mot Schweiz dagen efter fick han chansen från start av förbundskapten Markus Puskala. Lasson tog plats som forward i andrafemman och redan 7,26 in i den första perioden satte han dit 1–0 för Sverige.

– Vi satte hög press direkt och tryckte ner Schweiz flera gånger. Sedan slarvade de bort bollen och då petade Viktor Hansson fram den till mig.

Målet var hans första i landslaget – i en match som Sverige vann med 11–7.

– Det var jätteskönt. Då släppte det mesta och sen var det bara att köra vidare.

U19-landslaget hade inte marginalerna med sig i turneringen. Förutom segern mot Schweiz blev facit två snöpliga förluster efter straffar. Den sista – med Jonas Larsson med på planen – kom mot de regerande världsmästarna Finland.

– Vi tappade fokus den sista biten och det var också då det fick sina mål. Men jag tycker ändå vi har gjort en bra insats. Vi har inte spelat ihop oss så mycket.

Nästa samling med U19-landslaget är dubbellandskamperna mot Finland i februari. Och då siktar Jonas Larsson att dra på sig landslagsdräkten igen.

– Det är bara att hoppas på det. Det kommer också chanser i klubblaget under säsongen att visa att man vill vara med, säger han.

Mer läsning

Annons