Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Inget spel i tvåan för SGK

Blott ett av totalt 17 slag togs in.

Därför blir det inget spel i divison 2 nästa säsong för Söderhamns golfklubb.

SGK blev kvar på tredje plats efter det avslutande sammandraget i uppländska Skepptuna.

Annons

Målet var givet:

Att ta in de 17 slag som skiljde upp till tabellettan Vassunda.

Men Söderhamns GK lyckades inte med ambitionen utan fick nöja sig med tredjeplatsen efter att ändå tagit in ett slag på slutsegraren Vassunda.

– Visst känns det som om vi kunnat vinna det här. Vi siktade på att vinna, så det går ju inte att säga att vi är dyngnöjda. Men det vi gjort är ändå helt okej, sammanfattar Tobias Grundin, lagkapten i SGK-laget, som under två stekheta dagar på Skepptunabanan fick se sitt lag blanda och ge på de snustorra hålen.

Den inledande foursomen blev – precis som i det första sammandraget i Vassunda i juni – avgörande. Varken duon Grundin/Joakim Hedqvist eller Pontus Orre/Erik Jonsson fick spelet att riktigt stämma. Grundin/Hedqvist hade 81 slag medan Orre/Jonsson hade 82.

Senare på fredagseftermiddagen gav fyrbollen/bästbollen SGK ytterligare 68 och 71 slag.

Under lördagen var det dags för singelspelet och där hade Tobias Grundin givit sin plats till junioren Andreas Nyström som tillsammans med Orre, Hedqvist och Jonsson tog sig runt på sammanlagt 303 slag, och alltså sammanlagt 16 slag efter segrande Vassunda. Tvåa i sluttabellen blev Arlandastad.

Mer läsning

Annons