Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Ingen vila än för André Myhrer

/
  • Andre Myhrer får vänta några veckor till innan han kan ställa in skidor och stavar på sommarförvaring.

Våren försöker knuffa undan vintern och vitt blir allt mer grönt.
Då börjar André Myhrer förberedelserna inför OS-året 2010.
– Den här säsongen hittade jag jämnheten. Nu ska jag jobba så att farten blir bättre, säger Bergsjö-Hasselas alpina äss.

Annons

De senaste säsongerna har André varvat topplaceringar med mindre goda dagar i pisten. Tuffa satsningar ledde till för många uråkningar.

I vinter har André i stället visat upp en imponerande jämnhet, även om han inte nådde prispallen i någon världscuptävling.

– För egen del känns det ändå som om jag fått ett kvitto på att jag kan vara med och utmana om topplaceringarna. Det är bara en del små marginaler som måste rättas till, säger André.

Nu befinner han sig i Lindvallen där det under fredagen kördes en Fis-tävling i slalom. Förbundet ville slå på stora PR-trumman och kallade alla landslagsåkarna till platsen.

I fjol vann André med 13 hundradelars marginal till Markus Larsson, i går var hundradelarna på ”fel” sida då han blev tvåa, 12 hundradelar bakom Axel Bäck.

– Därefter ska vi vara med på en sponsorgrej innan jag åker till Björnrike för att åka storslalom på måndag och tisdag, säger André.

Därefter väntar en Finlandstripp och ytterligare två Fis-tävlingar i storslalom där André jobbar på att förbättra sina punkter för att få en bättre nummerlapp till nästa säsong.

– Jag ska försöka jobba mig ner mot de 40 främsta, men det är tufft att köra om tio grabbar på vägen dit, säger han.

Det var ett tag sedan han var hemma i Monaco och nu börjar han känna viss hemlängtan.

– Det ska bli skönt att komma ner dit igen. Ligga på stranden och slappa ett tag, säger André som har en relativt tom almanacka vad gäller sommaren.

– Givetvis ska jag åka hem och fira sommaren i Hälsingland. Åka lite båt, dra på mig vattenskidorna och förhoppningsvis hinna fiska lite, säger André som givetvis har ringat in två magiska veckor i nästa års kalender. Den 16 februari hoppas han kasta sig ut i OS-backen för superkombinationen. Fyra dagar senare ska de olympiska medaljerna i Super G delas ut innan det är dags för storslalom den 21 februari och slalom den 27.

Då går förstås tankarna till Turin där André 2006 missade OS-prispallen med tre hundradels sekund.

– Den här gången hoppas jag ha marginalerna på min sida, säger André som tycker OS-programmet passar honom bra.

– Det är skönt att OS inleds med superkombinationen. Då får jag en chans att känna på OS-backen och bli av med den anspänning som infinner sig inför ett olympiskt spel, säger en taggad André Myhrer.

Mer läsning

Annons