Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Hudikgolfarna tillbaka i division 1

Hudiksvalls golfelitlag avslutade seriespelet på bästa sätt. I andra seriespelet höll man Ljusdal bakom sig, grejade andra platsen och därmed också uppflyttning till division 1 igen.

Annons

Hudikgolfarna gjorde en bra helg på golfbanan Puttom i Örnsköldsvik. Efter det första seriespelet för tre veckor sedan i Storsjöbygden, Östersund, låg Hudiksvall tvåa, en placering som man behöll seriespelet ut. Vann gjorde Sundsvall.

– Det var en kamp mellan oss och Ljusdal som kom trea, sa lagledaren Göran Jonsson. Vi gjorde en dålig foursome på fredagen och låg nio slag efter Ljusdal.

Bättre gick det i lördagens singelspel där Nisse Ström och Peter Barås slutade på 71 slag, ett under par. Mats Heed gjorde sin bästa runda och slutade ett över par.

– Vi hade blivit besvikna om vi inte hade klarat Ljusdal och det känns jätteskönt att vara tillbaka i division 1. Det var vårt stora mål.

Dock är uppflyttningen oviss för Hudiks elitlag. Golfförbundet har ett nytt seriesystem på gång som skulle betyda att Hudiksvall inte skulle kunna gå upp på grund av de nya reglerna om bland annat mixade lag.

– Vi få se vad som händer. Många klubbar har skickat brev till förbundet om bojkottning, och det kommer vi också att göra. Det finns ingen som gillar det nya systemet, sa Göran Jonsson

Mer läsning

Annons