Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Hjulkul av Hudikgympan

/

Det fanns inte en sittplats ledig när Hudikgympans trupp och dansgruppen bjöd in till Hjuluppvisning på Håstaholmen.
Höga hopp blandades med stämningsfull dans i ett fullspäckat showprogram.

Annons

Showen inleddes med att deltagare från samliga Hudikgympans trupper intog golvet och hjulade. Är det hjuluppvisning så är det.

Därefter var det den förberedande truppen, rödklädda och flera med fina tomteluvor, som visade upp vad de lärt sig. Må sen vara att tomteluvorna inte alltid satt kvar efter en elegant kullerbytta.

Mixgruppen, 5–8 år, visade upp ett program med gymnastik och dans i härlig blandning.

Trupp 2 och Trupp 3 gjorde väldigt bra ifrån sig på Gävleborgsjakten nyligen, och nu fick hemmapubliken se dem slå volter i ett högt tempo, samtidigt som dansgruppen StepZz framförde en 1980-tals inspirerad dans till I´m so excited. Allt i bästa 80-talsanda med färgglada strumpor, benvärvare, pannband och våfflat hår.

Kvällens högsta tempo höll utan tvekan Killtrupperna och Trickinggruppen, som gjorde såna långa voltserier att mattorna i hallen knappt räckte till. För att inte tala om när trampetten kom fram. Det gick ett sus genom publiken när killarna flög högt, högt upp i luften.

Det var ett härligt och fartfyllt program som visades upp, och det också första gången som Hudikgympan samlat både dansarna och truppgymnasterna till en gemensam julshow.

Mer läsning

Annons