Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Hedersam förlust för J18

/

Det finns bra dåliga förluster och det finns bra förluster. Gårdagens förlust mot Leksand för HHC:s J18-lag tillhörde kategorin bra förluster. Matchen slutade 0–3 (0–0, 0–1, 0–2), där Leksand satte tredje målet i tom kasse tio sekunder innan slutsignal.

Annons

– Jag tycker vi står upp bra. Vi mötte ett bra lag. Synd bara att vi inte kan sätta dit något mål, säger HHC:s tränare Johan Eriksson.

Leksand hade de flesta chanserna och de flesta skotten på mål, men Johan Larsson i HHC-målet storspelade som vanligt och såg till att hålla förlustsiffrorna nere.

– Det är lite samma sak som tidigare. Vi måste bli bättre på att skapa chanser. Och när vi får de där chanserna, måste vi sätta målen också, säger Johan Eriksson.

Med tio sekunder kvar av matchen tog HHC ut målvakten.

– Jag hade velat ta ut honom tidigare, men vi fick inte ner pucken i zon, säger Eriksson.

Och man lyckades inte överlista Leksand med en man mer på isen heller, utan Leksand kunde avgöra matchen med tio sekunder kvar.

– Vi måste bli bättre i power play. Särskilt i såna här matcher där vi inte skapar så mycket chanser, då måste vi kunna utnyttja power play på ett bättre sätt, säger Johan Eriksson, som var mycket nöjd med Rikard Mårtens spel.

– Han gör inte ett misstag under hela matchen. Synd att vi inte kunde trycka dit nån puck också.

Mer läsning

Annons