Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Vass cupstart av Arbrå HK

/
  • Unga högersexan Sophie

Arbrå HK fick en rivstart på helgens Norrsken Cup i hemmahallen.
Efter en svajig första halvlek kom blåvitt starkt efter paus och tog en meriterande seger (23–19) mot IFK Tumba..

Annons

Med två veckor kvar till (borta)premiär i ettan växlar Arbrås handbollsdamer upp inför comebacken på en högre nivå.

I helgens Norrsken Cup bjuds bra motstånd i tre matcher mot division 1-lag.

Och visst kan ett fysiskt mycket väl preparerat Arbrå fixa det högre tempo som väntar, åtminstone att döma av lördagens första match mot IFK Tumba.

De unga och kraftfulla gästerna startade starkt och hade greppet om nästa hela första halvlek. Strax före paus började Arbrå hitta rytmen, och luckorna i betongförsvaret.

En bit in på andra halvlek satte Arbrå in en ny växel, inte minst i ett effektivt kontringsspel, och gick från underläge 12–14 till ledning med 19–14.

En av mest tongivande i den häftiga vändningen var 16-åriga Sophie "Foppa" Forsgren, en blixtsnabb och respektlös högersexa som påminner inte så lite om klubbens elitexport (i Skövde) Anna Hedin. Och Forsgren är bara en av flera unga talanger som visat klass under försäsongen.

Även Frida Nordanås och målvakten Emma Hillgren var mycket bra när Arbrå imponerande enkelt kunde hålla undan till seger med 23–19.

Tidigt på söndag väntar nästa match mot Härnösands HK, en spännande värdemätare då det är samma lag som väntar i seriepremiären den 3 oktober. Senar på eftermiddagen avslutar Arbrå cupen med match mot Strömnäs GIF.

Mer läsning

Annons