Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Strands tjejer körde fast

/

Klockrent och tätt försvarsspel – ändå blev det inget i poängväg för Strands damer i toppmötet mot Westermalm.
17–18 (7–10)-smällen sved ordentligt eftersom hemmalaget bjöd på en riktigt skön viljeinsats.

Annons

– Släpper man bara in 18 mål ska man vinna varje match, sa tränaren Marie Allgulander som inte hade speciellt svårt att hittat orsaken till förlusten.

– Vi hade väldigt svårt att göra mål. Hade vi haft ett bättre skytte hade vi fixat det här, sa Marie.

I vanliga fall är kontringsspelet ett segervapen för Strand, men Westermalm var medvetna om detta och var blixtsnabbt tillbaka när laget förlorat bollen. Detta innebar att många utkast från annars utomordentliga Frida Flodin i målet hamnade i Westermalmsnävar.

Serietrean Westermalm hade den större kylan och utnyttjade effektivt Strands altför fantasilösa anfallsspel när de knyckte bollen och slog om till anfall.

Gästerna hade inledningsvis kommandot via en tvåmålsledning men vid 6–6 var Strand ikapp. Tyvärr avslutade hemmalaget den första halvleken lite väl tveksamt vilket gjorde att Westermalm kunde gå från 7–7 till 7–10 och när sedan Strand körde helt fast i upptakten av den andra halvleken fanns det inte mycket som tydde på att laget skulle kunna oroa motståndarna.

Men minuten före slutsignalen drog Tilda Holmberg dit 17–17 men en av få försvarsmisstag gjorde att Westermalm kunde klämma in ett segermål 30 sekunder från slutet.

Mer läsning

Annons