Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Strands damer är redo

/

Trots en lite tunnare och yngre trupp hoppas Strands handbollsdamer på att kunna upprepa förra säsongens sjätte plats i division 2.
– Det självklara målet är givetvis att vi ska klara nytt kontrakt, men jag tycker också att vi ska kunna vara någonstans i tabellen där vi var förra säsongen, säger tränaren Marie Allgulander inför helgens premiär.

Annons

Premiären för Strands del handlar om ett hälsingederby mot nykomlingarna Alfta på bortaplan.

– Har vi bara rätt inställning och inte underskattar Alfta så tycker jag att vi ska vinna. Men vi får inte gå på halvfart, säger Marie.

Strand och Alfta möttes för en dryg vecka sedan i en cup i Hedemora, och då vann Strand.

– I det stora hela tycker jag att det såg bra ut under cupen i Hedemora. Vi gjorde väl någon plattmatch, men också flera bra insatser, säger Marie.

Karin Holmström från Ljusne är säsongens enda nyförvärv, och med tanke på att spelare som Frida Flodin, Erika Olsson och Pernilla Sjödin inte finns tillgängliga den här säsongen kan det bli lite tuffare för Strand.

– Vi blev ju sexa senast, och med tanke på att de tre bästa lagen gick upp i division 1 tror jag ändå att vi ska klara oss bra, säger Marie, som drog en lättnandes suck när dottern Maja bestämde sig för att spela kvar med Strand.

– I alla fall till en början. Hon liksom några andra tjejer i laget är utan jobb, och skulle det dyka upp något sådant är risken stor att de försvinner.

Försvunnit till studier i Linköping har Erika Olsson gjort, och målvakten Frida Flodin utbildar sig till militär i Uppsala. Dessutom är Pernilla Sjödin gravid.

– Vi räknar med att ha Frida som back-up på målvaktssidan. Hon är ju i Uppsala och de allra flesta av våra bortamatcher ligger ju i, och i närheten av, Uppsala.

– Tappet av Erika Olsson blir tyngre. "Olle" var vår enda mittsexa och det kommer att vara lite svajigt, speciellt i försvaret, innan vi har hittat rätt, säger Marie.

Unga – 16 år – Lizette Wiik får nu axla Frida Flodins plats mellan stolparna. Andra som kommer att få dra tunga lass är Maja Allgulander, Anna Jacobsson, Tilda Holmberg och Elina Holmberg.

– Tilda kommer att satsa mer på handbollen den här säsongen och hon gjorde några riktigt bra matcher i Hedemora.

– När det gäller Elina är hon tyvärr inte att räkna med i premiären eftersom hon har en medicinering som inte tillåter spel, säger Marie.

Elina drabbades av blodpropp i armen i våras och hon äter just nu medicin som håller henne borta från handbollen ett tag till.

Men räkna ändå med att unga Strand kommer att klara av sitt division 2-spel, och med rätt tändning inleder man seriespelet med en seger på lördag...

Mer läsning

Annons