Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Stjärnvärvning gör omstart i Arbrå

/

Arbrå kommer att göra en ny attack mot division 1.
Det som talar för att laget kommer lyckas är en hemvändare från Strand.
– Jag hoppas vi tar steget upp, men om jag är kvar nästa säsong vet man aldrig, säger hårdskjutande Hedda Forsberg.

Annons

Arbrå gjorde en bra säsong, men det räckte inte till en snabb retur till division 1 – en poäng fattades för att nå kvalspel.

Nu gör laget ett nytt försök och kommer göra det med adderad spets då Hedda Forsberg vänder tillbaka efter två år på vift i Västerås Irsta och Strand – där hon fått värdefull allsvensk rutin att ta med sig till division 2.

– Jag ska väl försöka bidra och visa väg, både med kunskap och rutin. Det blir nog bra, säger 20-åringen.

Betyder det här att du lägger ner din elitsatsning?

– Det är en liten omstart för mig. Det blir en liten paus, det blev en väldigt tråkig säsong i Strand med många långa resor och förluster, så jag ledsnade mer och mer. Det är bättre att ta Arbrå en sväng, säger Hedda, som faktiskt hade flera bud från elitserien inför förra säsongen men ändå valde Strand och allsvenskan.

– Jag hade lite olika krokar, men kände mig inte alls sugen då. Strand kändes rätt.

Arbrå har tränat i hall några veckor nu och en sak lagt slipar på är hur man ska använda Hedda Forsberg offensivt, för alla räknar med att hon blir punktmarkerad i varje match, hela säsongen.

– Vi började jobba med det direkt och har lite bra lösningar på gång. Det handlar om tajming och att kunna rycka loss från bevakningen. Man vill ju inte bara spela försvarsspel.

Heddas tränare i Arbrå, Maggan Hillgren, är glad över säsongens tyngsta värvning och kan även räkna in fler spelare som kommer lyfta laget mot division 1.

– Vi har kvar stommen i laget och nu kommer Hedda och Emelie Hillgren och Sofie Einars tillbaka. Så det ser riktigt bra ut. Sen har vi några ur de egna leden som plockas upp. EN tjej att hålla ögonen på är Emma Persson, 17 år, som är en riktig talang, säger Maggan.

Och målet, är det division 1?

– Helt klart. Vi har också valt att åka ner till Stockholm några svängar för att möta division 1-lag därifrån så att vi direkt får upp tempo och hårdhet. Sedan drar serien i gång med derby mot Alfta. Det blir kul.

I Alfta kör Ove Hedlund vidare som tränare i Alfta. Laget slutade på en mittenplacering förra säsongen och spänner bågen lagom hårt nu.

– Det känns som om vi har ökat lite, så vi har väl topp fem som mål. Vi har ju lite turbulens i truppen, säger han.

Alfta tappar målvakten Wilma Eriksson, Carro Ohlsson har fått barn och sedan är det frågetecken på Anna Jonasson och Anna Olsson. Alfta åker till Hedemora, liksom Arbrå, den här helgen för cupspel mot andra division 2-lag. Där hoppas Ove Hedlund få ett första besked om var laget står.

– Vi har tränat på sedan juli och vill få i gång spelet, vi håller på att spela in nya målvakter och några spelare födda 1998 som får chansen i vinter. Det är kul att jobba med nya ämnen och se deras utveckling, säger Ove Hedlund.

Mer läsning

Annons