Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Publikskandal i ungdomsmatch

Ungdomsmatchen i handboll i pojkar division U 1 (pojkar A) mellan Strand och Borlänge Röd fick avbrytas när det återstod 18 sekunder att spela. Orsaken var att ett bråk mellan spelare i båda lagen utökades så till vida att det även kom in personer från läktaren för att delta.
I det läget valde domarduon Anders Magnusson och Anna Schönning att avbryta matchen – och att även ställa in den efterföljande matchen mellan Strand och Borlänge Vit.

Annons

Upprinnelsen till bråket var att en Strandspelare på ett ojuste sätt stoppade en kontring från Borlänges sida, och de båda spelarna fortsatte bråket i liggande ställning. När sedan fler spelare gav sig in i det hela hoppade även delar av publiken in på planen för att delta.

Det hela lugnade ner sig efter ett tag, men domarna såg så allvarligt på händelserna att man beslöt att inte spela färdigt de 18 sekunder som var kvar, samt att även ställa in matchen som skulle spelas senare.

Borlänge ledde med 20–11 när bråket uppstod.

Nu är det upp till Dala-Gävleborgs handbollsförbund att komma med eventuella disciplinära åtgärder, dels för de inblandade spelarna som båda ådrog sig röda kort, samt kanske även för Strand som förening och matchansvarig.

Mer läsning

Annons