Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Måstematch för Arbrå

Det har hackat och slirat hela säsongen.
Men nu väntar, i varje fall på papperet, två matcher som kan ge full pott – något som behövs för att bättra på självförtroendet i ett stukat Arbrå.
– Det skulle kännas oerhört skönt med en seger nu inför julen, säger tränaren Thomas Malmgren.

Annons

I dag är division 1 framme i halvtid. För Arbrå, som hade hopp om en rolig säsong med känning på de platser som innebär avancemang till allsvenskan, är tabellen ingen rolig läsning. På tio matcher har det bara blivit en seger och två kryss – något som placerar laget på näst sista plats.

– Vi pratar inte så mycket om tabelläget. Men halva serien är spelad och vi har bara en seger, så är det. En tabell ljuger inte, men jag tror stenhårt på det här laget, säger Thomas Malmgren.

Nu när serien ska vända väntar dubbelmöten med Avesta Brovallen, som gått ännu sämre än Arbrå och ligger sist i tabellen. För att ens ha ett rimligt hopp om att kunna klättra nästa år krävs det nästan seger i båda mötena.

– En måstematch tycker jag inte att det här är, men det vore viktigt att börja vinna snart. Vi måste försöka att vara spelförande lag utan att stressa upp oss, säger Thomas Malmgren.

Mer läsning

Annons