Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Laddade Arbrådamer inför tuff hemmapremiär

/
  • – Det här blir en utmaning som heter duga, säger Arbrås tränare Thomas Malmgren inför dagens hemmapremiär mot Hellton.

Lita på att det blir högtryck i Bollnäs sporthall när Arbrå HK:s tjejer spelar hemmapremiär i handbollsettan mot Karlstadslaget IF Hellton.

– Det här ska bli superkul och någonting som vi verkligen ser fram emot. Vi är riktigt laddade, säger Arbrås tränare Thomas Malmgren inför matchen.

Annons

Dagens motståndare Hellton blir en riktig värdemätare för Arbrå. Karlstadslaget överraskade i premiären och slog seriefavoriten Tyresö med 29–20.

– Det här blir en utmaning som heter duga. Hellton körde ju över Tyresö. De har också gått ut och sagt att laget ska gå upp i elitserien. Så här finns det igen risk för underskatting från vår sida. Det kommer att bli riktigt tufft men vi är absolut inte slagna på förhand. Vi vet att vi är starka hemma och det ska vi visa.

Läget i laget?

– Det är bra. Vi har inga nya skador så händer ingenting fram till matchstart så blir det samma lag som senast mot Härnösand.

Hur lägger du upp taktiken?

– Nu vet jag inte hur de ställer upp i försvaret men vi ska spela vårt spel och vara riktigt tuffa bakåt. Det gäller också för oss att inte hamna så lågt som vi gjort tidigare. Det är stenhårt jobb i försvaret som gäller. Lyckas vi med det så kommer vi också att kunna kontra. Nu har vi hemmaplan och där vet vi att vi är riktigt starka.

 

Mer läsning

Annons