Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Kvalfylld tid för Ida

Karlstadslaget IF Hellton – med Ida Skoglund – missade kvalet elitserien.
Nu får Ida istället sikta på ett hett VM-kval.

Annons

Från moderklubben Ala IF till Arbrå HK och vidare till allsvenska IF Hellton.

Så ser Ljusnetjejen Ida Skoglunds handbollskarriär ut.

Så här långt, är bäst att tillägga.

För Ida har högre ambitioner.

Men spel med Hellton i elitserien blir det inte för Ida. Åtminstone inte i år. För efter en turbulent säsong med bland annat tränarbyte och mordhot på två spelare slutade Hellton på sjätte plats i allsvenskan, två placeringar och sex poäng från en kvalplats till elitserien.

– Vi siktade ju på kval igen, så det är en liten besvikelse att vi inte nådde dit. Men samtidigt har vi gjort vårt bästa och det vi kunnat, säger Ida.

Även om seriespelet är över för Ida och Hellton återstår en hel del spännande saker för Ida innan säsongen på handbollsplanerna är över. Närmast väntar spel i Norge i SOC där Sveriges U20-landslag möter Polen, Danmark och Norge. En turnering som är en förberedelse inför det stundande VM-kvalet mot Norge, Slovakien och Slovenien i Helsingborg i april. Där de två främst placerade lagen kvalar in till sommarens stora höjdpunkt, VM i Tjeckien.

– Jag ska göra mitt bästa under turneringen i Norge för att ta en plats i VM-kvaltruppen. Det är dit jag vill och senare även till VM i Tjeckien.

Mer läsning

Annons