Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Ida Skoglund till Hellton

/
  • Arbrås 16-åriga jättetalang Ida Skoglund har skrivit på för Karlstadlaget Hellton.

I handbollskubben Ala fostrade Ida Skoglund, 16, flyttar till den allsvenska klubben Hellton i höst. Därmed gör hon klubbkamraten Johanna Olsson sällskap.

Annons

Hansbollsresan västerut fortsätter för Ljusnebördiga Ida Skoglund. Nästa anhalt på resan, som startade i Ala och fortsatte till Arbrå inför den just avslutade säsongen, blir Karlstad och allsvenska Hellton.

– Jag vill utvecklas som handbollsspelare och allt verkar bra där: laget, spelarna och tränaren. Jag funderade lite grann innan jag bestämde mig, men det lutade hela tiden åt att jag skulle flytta, säger Ida Skoglund om höstens flytt.

Blott 16 år gammal tar hon ytterligare ett steg i karriären och seriesystemet. Hellton, som spelade i samma serie som Arbrå det senaste året, gick ju uppåt i divisionerna medan Arbrå spelar vidare i ettan.

Risken att hamna på avbytarbänken är liten.

– Jag har pratat med Johan (Gustafsson, tränare det senaste året men nu värvningsansvarig) och han har sagt att jag kommer att få spela eftersom de inte har någon vänsterhänt spelare. Det var en av anledningarna till att de ville ha mig till klubben.

Mer läsning

Annons