Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Ida satsar mot blågult

/

Hon är en av Sveriges 40 mest talangfulla handbollslirare som är födda 1993.

Men Ida Skoglund från Ljusne siktar högre än så.

Till våren ska hon vara en av de 25 som åker till Riksläger 3.

– Helt omöjligt ska det väl inte vara, säger Ida inför kommande Riksläger 2 i Katrineholm.

Annons

Det är mycket just nu för 15-åriga Ida Skoglund.

På lördag är hon en av 40 uttagna handbollstjejer som inleder Riksläger 2 i Katrineholm för årskullens främsta talanger.

Och om några veckor flyttar Ljusnetjejen till en egen etta på Gärdesgatan i Bollnäs för gymnasiestudier på omvårdnadsprogrammet på Torsbergsgymnasiet.

Dessutom byter hon klubb från moderklubben Ala IF till Arbrå HK.

– Det ska bli skitkul att åka ner till Katrineholm och vara en av de 40 som är kvar, säger Ida som både är bervös och inte för allt nytt som ska komma.

– Jag är inte nervös över att börja med Arbrå. Jag känner alla tjejerna där redan. Men det pirrar i magen inför lägret, skrattar hon.

Efter bra spel med Hälsingelaget i Sverigecupen blev Ida uttagen att komma till Riksläger 1 för landets bästa spelare födda -93. Lägret i Katrineholm i april gick så bra att hon klarade gallringen från 60 till 40 som nu alltså ska hårddrillas under lördag till tisdag i sörmländska Katrineholm.

Och Ida är positiv inför uppgiften.

– Jag siktar på att komma med i All star-laget efter lägret. Och gör jag det är jag direkt uttagen till nästa läger i vår. Helt omöjligt ska det väl inte vara.

Mer läsning

Annons