Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Ida lyfter efter flytten

/
  • Ljusnetjejen Ida Skoglund trivs bra i Bollnäs. Både på skolan och i handbollslaget Arbrå HK som spelar i division 1.

I augusti flyttade handbollstalangen Ida Skoglund, 15 år, från Ljusne till Bollnäs.

För att studera på Torsbergsgymnasiet och samtidigt spela handboll med division 1-klubben Arbrå HK.

Och allt flyter på och det går som det ska för en mogen 15-åring som inte verkar se svårigheter eller problem med någonting.

Annons

Studierna på omvårdnadsprogrammet går bra.

Liksom spelet med Arbrå HK i norra handbollsettan.

Efter snart ett halvår sedan flytten från Ljusne till Bollnäs säger Ida Skoglund så här om...

 

...själva flytten från föräldrahemmet i Ljusne:

– Det har bara gått bra och jag trivs här. Allting fungerar som det ska, säger Ida som bor själv i en etta på Gärdesgatan, ett rejält frikast från Torsbergsgymnasiet.

 

...skolan och studierna på omvårdnadsprogrammet:

– Det känns också bra. Nu har jag precis avslutat en fem veckor lång praktik på Hamrelund (ett äldreboende i Bollnäs). Där har jag fått göra allt möjligt. Jag trivs bra på skolan, tycker Ida som om två och ett halvt år är färdigutbildad undersköterska.

 

...det handbollsmässiga i Arbrå HK:

– Det har gått bra i den nya klubben, inga problem. Jag har spelat fem av de sju matcherna och det har väl gått skapligt. Ibland har det gått bäst försvarsmässigt och ibland i anfallet. Men det är en stor skillnad i tempot jämfört med division 3 med Ala. Allt går snabbare, men jag hänger med, skrattar vänsterhänta Ida som håller till på sin favoritposition som högersexa.

 

...inledningen på seriespelet i ettan för nykomlingen Arbrå:

– Vi tappar alltid på slutet av matcherna. Det kan bero på inställningen och orutin. Men vi kan ta alla lag om vi samarbetar, visar rätt vilja och inställning, säger Ida vars lag vunnit en match, spelat två oavgjorda och förlorat fyra på de inledande sju matcherna.

 

...sin fortsatta satsning på handboll:

– Jag satsar lika hårt som tidigare. Jag tränar fem pass i veckan plus en match med Arbrå. Och ytterligare två pass i veckan med handbollsgymnasiet. Jag har också varit på ett landslagsläger över dagen i Märsta. Sedan så hoppas jag få positiva besked i februari om att jag blivit uttagen till Riksläger 3 i april för flickor födda 1992 och -93.

 

Det låter tufft!

– Ja, fast det går bra. Bara man vilar när man ska, skrattar Ida.

Mer läsning

Annons