Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Enkel premiärseger för Sverige

/
  • Mittsexan Linn Blohm gjorde fyra mål för Sverige mot Argentina.

Sverige hade inte några problem att avfärda Argentina i handbollspremiären i OS.
Svenskorna vann med 31–21, och har därmed redan gjort ett bättre OS än för fyra år sedan.

Annons

I London 2012 blev det fem raka förluster för Blågult i damernas handboll. Den här gången blev en ganska behagligt första steg in i OS-turneringen för svensk del.

Medan lagen i den andra gruppen bjöd på skrällar då Brasilien slog Norge och Angola (!) besegrade Rumänien, så behöll sig styrkeförhållandet mellan handbollsnationerna Sverige och Argentina intakt.

Sverige gick tidigt upp i en sexmålsledning, 7–1, och hade redan från start grepp om matchen. Redan i den första halvleken gav förbundskaptenen Henrik Signell samtliga tolv utespelare speltid.

Ledningen krympte dock till bara två mål i slutet av den första halvleken, efter en del missar och något nonchalant spel från Sverige.

Målvakterna Fillippa Idéhn och Johanna Bundsen fick en halvlek var i mål. Idéhn hade en räddningsprocent på 36 procent, och knep bland annat en straff under matchens första hälft. Bundsen lyckades ännu bättre i andra med 40 procent.

Sverige tog tillbaka kommandot, och drygade ut ledningen till nio mål ungefär en kvart in på den andra halvleken. Segermarginalen blev till slut tio bollar för ett överlägset Sverige, där alla utespelare utom Michaela Ek noterades i målprotokollet.

I nästa match, på måndag, ställs Sverige mot Sydkorea – som pressade Ryssland ordentligt i sin första match. De fyra främsta lagen i gruppen går till kvartsfinal.

Mer läsning

Annons