Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Dubbel av Strands herrar

Strands handbollsherrar bjöd hemmapubliken på trevlig underhållning under helgen.
I lördags besegrades Avesta/Brovallen med uddamålet, 28–27 (14–14).
I går fick HF SIF åka hem med säsongens första förlust i division 3-spelet, Strand vann med 24–23 (12–11) efter en riktigt bra match.

Annons

Lördagens match bjöd dock inte på något vidare skönspel. Det var mer kamp än delikatesser. Trots ledning i paus låg Strand under med tre bollar tio minuter in i andra halvlek. Då gjorde man ett verkligt ryck och efter 10–2 på elva minuter var saken klar. Avesta/Brovallen knaprade visserligen in försprånget, men trots att det bara blev seger med ett mål kändes det som om Strand hade greppet.

Om lördagens match präglades av ruff, var det helt annorlunda på söndagen. I en flyttad match, på grund av HF SIF:s deltagande i JSM, bjöds på en riktigt trevlig tillställning.

– Det var riktigt roligt att se grabbarna i dag, sa en mycket nöjd Fredrik Dahlin, tränare i Strand, efter matchen. HF SIF har vunnit varenda match med minst tio bollar. I bortamötet sprang de sönder oss, men nu var det helt annat.

17 minuter in i andra halvlek gjorde Strands målvakt, veteranen Erik Åström, en mycket viktig frilägesräddning. Strand ökade sedan på ledningen till fyra mål 22–18, med nio minuter kvar att spela.

HF SIF gav inte upp, men Strand höll ihop och fixade andra segern på två dagar.

Anna Norin

Mer läsning

Annons