Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Åtta minuter förstörde allt

/

Gasen i botten från start och tre raka mål från Maja Allgulander innan matchklockan rullat över till två minuter.

Då kändes det som om Strand skulle bjuda på en prima underhållning mot serieledande VästeråsIrsta i damernas division 1-handboll.

Annons

Men det här blev dagen då det inte ville sig för hemmalagets tjejer som förlorade med 24–29 (12–17).

Största anledningen till det: Åtta hemska minuter i den första halvleken.

– Då kastade vi bort chansen att poäng, sa Strands tränare Magnus Dehlin.

Det var då som 6–6 efter tolv minuter blev 7–13 efter 20 minuters spel.

Och när tåget gick så gick det snabbt.

Kontringsspelet brukar vara Strands signum. Nu var det VästeråsIrsta som sprang igenom gång efter annat efter bortslängda Strandpass eller andra tekniska fel från hemmalaget.

Att VästeråsIrsta leder serien förvånar säkert ingen av de 242 åskådarna som i den bitande söndagskylan hittat till idrottshallen i Hudiksvall.

Där fanns farten och där fanns skärpan. Och inte minst så fanns där U-landslagets målvakt Hanna Daglund mellan stolparna.

Hon var magnifik matchen igenom.

– Vi har ett lag som kan vinna över VästeråsIrsta. Men då ska det ske en dag då samtliga spelare är på topp, sa Magnus Dehlin.

– Frånsett från den där olyckliga sekvensen i den första halvleken gör vi ingen dålig match, sa Magnus Dehlin som klokt nog lät bli att nämna domarinsatsen.

Den var nämligen bedrövlig. Mikael Karlsson och Roger Ekvall såg det ingen annan såg men missade rent uppenbara regelbrott.

Som när Emma Cedervall blev nersprungen av en motståndare och själv som blev utvisad. Och när Anna Jacobsson hade för mycket klister i näven och bollen inte ville lossna när hon la ner den åkte hon ut.

Att Magnus Dehlin knep käft om detta kändes skönt. VästeråsIrsta var nämligen lite bättre på allt.

– Vi kommer att behöva juluppehållet. Truppen är tunn och vi har slitit mycket på materialet. Många har ont och behöver vila, sa Magnus Dehlin.

Förlusten var hans första på hemmaplan som Strandtränare. Laget hade inte förlora i idrottshallen sedan den 10 mars 2011.

– Nu gäller det att ladda om och bita ihop. På lördag har vi jumbon Rimbo på bortaplan och då ska det bli seger, sa Magnus Dehlin.

Mer läsning

Annons