Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Arbrås vassa vänstersexa Skoglund efter seriefinalen: "Vår rutin som avgör"

/
  • Nora Skoglund satte tryck på sin vänsterkant i lördagens seriefinal.

Den här säsongen gör Nora Skoglund mer än att ta plats i Arbrå – hon gör skillnad också.
Som i lördagens fräna seriefinal hemma mot Uppsala.
– Jag har utvecklat mitt spel, säger den 20-åriga vänstersexan, som gjorde sex mål när blåvitt tog ett stort kliv mot ettan efter seger med 25–22.

Annons

Före lördagens heta kamp inför en fullsatt läktare i Bollnäs sporthall så hade Arbrå bara förlorat en match i tvåan.

Borta mot Uppsala blev siffrorna 24–29.

Som serien har utvecklat sig låg så mycket mer än revansch i potten inför returmötet.

Läs mer: Segertåget rullar vidare

Något som också märktes i en delvis ganska skakig match där båda lagen bjöd på en hel del tekniska misstag och stressade avslut.

Läs mer: Nora om kulramsmatcher

– Det var både häftigt och tufft att möta så hårt motstånd, det händer ju inte ofta i den här serien. men samtidigt vill man så mycket att det kan bli fel i bland, säger Nora Skoglund, som var rejält het på sin vänsterkant.

Den 20-åriga talangen svarade för flera viktiga mål, inte minst i slutet av den första halvleken och i början av den andra. Flera kom på kontring, men det blev även mål när hon klev in kraftfullt från sin kant och tog avslut i mitten.

– Jag har utvecklats ett steg till den här säsongen, och vågar också ta mer plats nu. Dessutom är det så bra stöd i gruppen, säger Skoglund, som också fick priset som matchens lirare i hemmalaget.

Det var samtidigt en match som krävde en rejäl kamp (nästan) hela vägen.

I en tät första halvlek var det länge nyckelprofilerna Hedda Forsberg och Petra Jönsson som såg till att Arbrå höll jämna steg i målprotokollet.

Uppsala hade kvalitet i ett tätt försvar och snabbt anfallsspel, inte minst med många inspel på linjen.

Samtidigt var Emilia Moberg mycket stabil i hemmamålet, inte minst då hon räddade två raka straffar. Nog så avgörande i långa loppet.

Precis som rycket från 14–12 till 17–12 på fem minuter mitt i andra halvlek, Nora Skoglund gjorde två raka mål under den starka perioden.

Därmed hade Arbrå kopplat ett segergrepp som ett fokuserat hemmalag kunde hålla hela vägen. Uppsala gav aldrig upp, men kom inte närmare än 18–16.

– Det kämpar ju med sitt, och har flera bra spelare med rutin. Men jag tycker vi har det bästa laget, säger Nora Skoglund.

Arbrå i täten med allt i egna händer – tar ni hem det här nu?

– Jo, det tror jag. Det ska vi bara fixa, även om det är åtminstone två luriga bortamatcher kvar mot Rimbo och Alfta i sista omgången.

Arbrå HK leder serien med ett glapp på fyra poäng ned till jagande Uppsala.

Där är även Alfta med i racet i högsta grad, seger i söndagens bortamatch mot Falun och det är bara två poäng upp till toppen.

Läs mer: Tabelläget i toppstriden

Mer läsning

Annons