Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Arbrå siktar mot allsvenskan

/

Ett omgjort seriesystem och en stark försäsong.

Två tungt vägande faktorer som kan göra Arbrå HK allsvenskt redan nästa säsong.

– Vi är medvetna om att det är jäkligt tufft att nå dit, men gör vi en bra säsong så kan vi vara med där, säger tränaren Thomas Malmgren.

Annons

Det är 12 lag som spelar i Arbrås division 1-serie. Sex av dem går till allsvenskan nästa säsong – sex spelar kvar i division 1.

Ett delikat läge för en nykomling som imponerat under försäsongen.

– Vi har gjort det jättebra under hösten. Jag kände i turneringen i Eskilstuna att om vi spelar full tid så slår vi lagen vi möter, och så blev det när vi spelade cupen hemma, säger Thomas Malmgren.

Allt det här sammantaget gör att Arbrå blickar mot allsvenskt spel redan nästa säsong. Det första delmålet är satt till juluppehållet.

– Vi satt och diskuterade i A-truppen, och hade inte serierna gjorts om så hade målet varit att etablera oss i division 1. Men nu är målet att ha häng på de sex första platserna fram till jul. Efter det tar vi en match i taget, säger Thomas Malmgren.

Några spelare som måste leverera för att Arbrå ska lyckas är Frida Nordanås och Johanna Ohlsson.

– Frida är en viktig kugge i försvaret som i år tagit enorma kliv även framåt. Johanna Olsson har också varit ruggigt bra framåt. Sedan så är ju Ida-Mari Ohlsson och Kristina Thureson alltid bra, säger Thomas Malmgren.

Mer läsning

Annons