Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Arbrå kryddar truppen med talanger – och utmanar Strand om handbollstronen

Arbrå förbereder sig för en säsong som nykomling i division 1. Man gör det med en intakt trupp, kryddat med egna talanger som vill ta klivet in i A-laget. – Det är riktigt duktiga tjejer, säger tränaren Magdalena Hillgren.

Annons

I fjol vann Arbrå HK division 2, efter imponerande 19 segrar på 22 matcher. Nu väntar en tuffare utmaning som nykomling i ettan.

Träningen har varit igång ett tag, och i början av augusti klev man inomhus och drog igång med handbollsträningarna. Och man närmar sig seriepremiären i division 1 med ett tämligen intakt lag från fjolåret, kryddat med egna talanger.

LÄS MER: Från i våras – Arbrå säkrade seriesegern i tvåan

– Spelarmässigt har vi stommen kvar från i fjol, de flesta som var med i A-laget då är kvar. Plus att vi har en del duktiga ungdomar som kommer upp nu, säger tränaren Magdalena Hillgren.

Talangerna som lyfts upp är 17 år gamla, och samtidigt får A-laget förstärkning på ledarsidan i form av Michael Kou.

– Han har tränat de här yngre spelarna som kommer upp. De har varit i steg fyra i SM-spel tre eller fyra år på raken, och har alltså gått riktigt långt där. Det är riktigt duktiga tjejer.

Arbrå vann Augusticupen i Örebro.

I helgen kom det första försäsongstestet för Arbrå, i samband med Augusticupen i Örebro.

Beskedet? Enbart positivt.

I en turnering där motståndet bjöd på blandad kvalitet så radade Arbrå upp fyra raka segrar och stod slutligen som cupsegrare. Bland annat besegrade man division 1-konkurrenten Lindesberg.

– Vi åkte dit med målsättningen att träna, och absolut inte med fokus på att vinna. Men nu gjorde vi det i alla fall. Vi har ju lite nya spelare i laget, så det är bra att vi får spela ihop oss. Därför var det bra med en tidig cup, säger Magdalena Hillgren.

Framöver väntar ytterligare cupspel, i den turnering som Strand anordnar i mitten av september.

LÄS MER: Strand ordnar egen cup på hemmaplan

Och just Strand ser Magdalena Hillgren fram emot att möta i seriespel. Då med den självklara förhoppningen att kunna ta över på tronen som Hälsinglands bästa handbollslag.

– Det kommer att bli fantastiskt roligt, i tvåan har vi haft derbyna mot Alfta och nu blir det mot Strand. Det blir en extra knorr. Det kommer att bli fullsatt i båda hallarna, med bra tryck och nerv. Derby är alltid derby.

LÄS ÄVEN: Stommen stannar i Strand – klartecken från nyckelspelarna

Mer läsning

Annons