Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Arbrå bjöd på ny kulramsmatch: "Vi får lattja och har väldigt roligt"

/

Arbrå avslutade 2015 med en ny kulramsmatch – den här gången mot mittenlaget Jakobsberg.
Men att vara överlägsna, det gillar Arbråspelarna.
– Vi vår lattja loss lite och träna på saker i spelet. Vi har roligt, säger Nora Skoglund.

Annons

Det är dags att summera hösten för Arbrå. Och efter elva spelade matcher är det rolig läsning. Laget ligger på kvalplats och har bara förlorat en match, borta mot Uppsala.

Annars har det mest handlat om hur stort Arbrå ska vinna sina matcher. Mötet Jakobsberg var inget undantag.

Arbrå kontrade och sköt gästerna sönder och samman och vann med 35–18 efter 17–11 i paus.

– Många lag har bra spelare, men går hårt på två tre stycken. Vi Uppsala och Alfta håller hög klass rakt igenom och kan byta runt på alla utan att det faller. Det kan inte de andra lagen. I dag orkar Jakobsberg inte alls, säger Nora Skoglund, som svarade för sex av målen.

Jakobsberg klarade anständiga siffror fram till halvtid. Sedan var det spel mot ett mål.

– Det blir trögt för motståndarna när vi sätter i gång vårt kontringsspel. Vi får lattja lite och vi har väldigt roligt. En sån här match så får man se det lite som träning i skarpt läge, i dag var det mycket omställningar, säger Nora Skoglund.

En nyckelmatch efter juluppehållet blir så klart att slå Uppsala på hemmaplan. Då är Arbrå ikapp och förbi.

– Vi känner oss som ett division 1-lag, det gjorde vi redan förra säsongen. Det känns som om vi kommer fixa det, Uppsala tar vi hemma och sedan kör vi säsongen ut. Vi har skyttet, kontringsspelet och genombrotten. Och vi har fysiken, vi går inte ner i motståndarnas lägre tempo som vi kanske gjort tidigare, säger Nora Skoglund.

Det är som vanligt ett långt juluppehåll, hur ser du på det?

– Vi spelar 10 januari nästa gång. Jag tror vi behöver det. Vi tränar väl och håller i gång, men vi får vila lite från resorna och få ladda om inför våren. Vi är ju i Stockholm nästan varannan helg.

Bland de 35 målen, några var riktigt läckra, så fastnade en sak extra länge på näthinnan – två instick från Helen Sjöö. Båda gånger så fick Jakobsbergs spelare klia sig i huvudet och fundera över vad som egentligen hände.

Handbollsgodis...

Mer läsning

Annons