Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Alftas målvaktstalang efter storsegern: "Vi är faktiskt väldigt bra"

/

Tre segrar och två kryss på sex matcher.
Det gör att Alftas handbollsdamer nog får ställa om sina mål lite högre.
– Jag tycker vi är väldigt bra faktiskt, och vårt försvarsspel kommer vi komma långt med, säger målvakten Clara Jonsäll.

Annons

Efter en småseg start på mötet med Åkersberga, där matchen fick skjutas fram 40 minuter på grund av en krånglande buss, så växlade Alfta upp och kopplade ett grepp laget aldrig släppte.

Mycket tack vare ett högklassigt försvarsspel och vasst målvaktsarbete från Clara Jonsäll.

– Vi kommer komma långt med vårt försvarsspel, vi har pratat om att jag tar en sida och försvaret en sida. Jag är starkare på höger och då vet jag lite mer var skotten kommer ifrån. Jagvet inte hur många räddningar det blev, säger Clara Jonsäll, som lyft den här säsongen sedan hon fått huvudansvar i Alftas målbur.

– Det känns som mitt samspel med försvaret fungerar jättebra. Jag trodde det skulle bli stor skillnad när Wilma (Eriksson) försvann. Nu får jag spela hela matcher och det är en skillnad och gör att jag utvecklas mer.

LÄS MER: Alfta knep poäng av topplaget

Dessutom är det bra mycket roligare att veta innan en långresa att det blir 60 minuters spel.

– Jo men så är det. Det är mycket roligare, särskilt på bortamatcherna då man åkt 30 mil, säger Clara Jonsäll.

Åkersberga tappade energi i takt med att de aldrig fick utdelning, och efter paus så blev gästerna helt överkörda. Sju minuter in stod det 19–11, och med nio minuter kvar att spela, vid ställningen 26–15, började Åkersberga spela med dubbelpunkt – mest för att träna på det.

LÄS MER: Trivs bäst på hemmaplan

Alfta vann till slut med 32–19 och kan på allvar blicka uppåt i tabellen.

– Jag tycker vi är väldigt bra faktiskt, ett bra team och i vårt unga lag så är det viktigt att vi har rutin i Kristina Thureson (38 år) och Marlene Ljung (29 år). Både för mig och anfallet, jag har alltid dem att förlita mig på, säger Clara Jonsäll, som utsågs till matchens lirare inför en fullsatt Alfta sporthall.

– Vi får sjukt bra stöd, jättekul att spela hemma. Möter man Stockholmslag borta är det inte mycket folk.

Alftas tränare Ove Hedlund beskriver sin nya förstemålvakt så här:

– Clara har gjort jätteframsteg och tar ansvaret. Det betyder mycket att hon fått spela ihop sig med försvaret. En bra attackmålvakt som är orädd och vågar gå ut, säger han.

LÄS MER: Resultat och tabell från handbollstvåan

Mer läsning

Annons