Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Alfta körde över Ludvika

/

Det blev julbonus för Alftas handbollstjejer i sista matchen innan uppehållet.
Alfta hänger på i toppen i handbollstvåan efter seger på hemmagolv 25–13 (13–7) mot serietrean Ludvika.

Annons

– En riktigt skön seger och en härlig revansch för tjejerna efter insatsen borta mot Ludvika. Nu ville tjejerna så mycket att jag nästa fick hålla tillbaka spelarna lite grand, sa Alftas tränare Robban Karlström.

Spelmässigt var Alfta det bättre laget och var också i ledning i stort sett hela tiden under den första halvleken. I paus hade Alfta en rättvis ledning 13– 7 efter ett målryck med fem raka bollar under halvlekens sista fem minuter. Siffror som kunde varit större om det varit mer skärpa i avsluten och om laget vågat mer när chansen till omställning gavs. Nu gjorde Alfta fyra mål på kontringar i den första halvleken men som allstå kunde varit ännu mer. En starkt bidragande orsak till ledningen var också Alfta målvakt Therese Josefsson som svarade för många högklassiga räddningar.

I den andra halvleken vågade Alfta mer och kunde också snabbt rycka i målprotokollet. En ledning som Alfta aldrig släppte.

– Nej, fast Ludvika är ett riktigt bra lag så kunde de aldrig hota oss. I första hängde de bra med men i andra tog vi över helt. I andra halvleken spelade mina tjejer med ett otroligt bra självförtroende och då presterar vi också en bra handboll. Roligt också att de mer "anonyma" tjejerna klev fram och verkligen visade vad de kan.

Mer läsning

Annons