Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Alfta har blivit ett topplag igen: "Alla har blivit så mycket bättre"

/

Alfta utmålades inte som en toppkandidat innan säsongen.
Kanske är det dags att omvärdera laget nu efter lördagens seger mot Falu HK?
– Jag vet inte... men visst känns det som om vi har i toppen att göra, säger tränaren Ove Hedlund.

Annons

Förra säsongen var ett läroår för många av spelarna i Alfta. Nu skördar laget frukterna av det – faktiskt tidigare än planerat.

– Det flyter ju på och alla i laget har ju blivit så mycket bättre och vi har tagit ett jättekliv. Det känns som att vi har i toppen att göra, säger Ove Hedlund.

Du låter överraskad?

– Det har blivit en positiv överraskning, hela laget är på gång och vi är lite som en maskin nu som inte är beroende av vissa spelare.

LÄS MER: Alftas målvakt lyfte mot Täby

Mötet med Falun avgjordes snabbt då Alfta tidigt gick upp till 7–0 och kopplade ett grepp. Falun kom aldrig närmare än fyra måls underläge och Alfta vann till slut med 36–27, och kliver upp som ensam trea i tabellen bakom Arbrå och Uppsala.

– Det är ju alltid roligare när man är med och krigar där uppe. Vi har chansen i varje match, den känslan har vi. Det här var en viktig match eftersom vi låg helt lika med Falun innan, säger Ove Hedlund, som trots toppkänning har svårt att se något lag som kan tippa bort Arbrå från en serieseger.

– Jag tror de är ohotade i den här serien, men det finns ju ett kval att jobba mot. Vi tar en match i taget så sätter vi inte någon onödig press på oss själva.

LÄS MER: Resultat och tabell från handbollstvåan

Mer läsning

Annons