Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Alfta fick slita för segern mot Täby: "Inte jättenöjda men ändå en bra laginsats"

Hemmamatch mot bottenlaget Täby.
Då fick Alfta slita för segern och två nya poäng.
– Jättenöjda är vi väl inte, men det var ändå en bra laginsats, säger Anna Jonasson efter 28–26.

Annons

Alfta fortsätter hänga med i toppen av division 2.

Hemma mot bottenlaget Täby följdes lagen åt i den första halvlek. 8–8 efter en kvart förvandlades ändå till en hemmaledning 13–11 i paus.

– Vi fastnade lite framåt och gör ganska många fel. Jättenöjda är vi väl inte men det är ändå en bra laginsats, säger Anna Jonasson.

Läs mer: Rask räddaren i nöden för Alfta

I andra halvlek ryckte Alfta åt sig en fyramålsledning som mest, men Täby vägrade släppa och hämtade ikapp till två bollar. Men det överlägset släppte aldrig Alfta som vann 28–26.

Borde ni ha vunnit större med tanke på avstånden i tabellen?

– Så kan man tycka. Men å andra sidan är de (Täby) väldigt starka och har bra skyttar. Vi var väl inte så täta i försvaret, men vi gjorde det mycket bättre i andra halvlek så de inte kom igenom lika bra, säger Anna Jonasson som själv gjorde fem mål i matchen.

Läs mer: Veteranen Thureson trivs i segermaskinen

– Men det var väl bara ren tur att jag fick in fem mål tycker jag. Sedan hade jag inget vidare spel bakåt heller, säger hon.

Är det svårare att koppla på mentalt när man möter bottenlagen?

– Nej, det tycker jag inte. Vi har samma inställning till varje match.

Alfta tog de så viktiga två poängen och har fortsatt topphäng. I nästa omgång ställs laget mot jumbon Åkersberga och då väntar en ny klar segerchans.

Men Anna Jonasson vill inte sia för mycket om fortsättningen av serien eller hur Alfta kommer sluta i tabellen.

– Svårt att säga, jag vet inte hur det kommer gå. Det får visa sig framöver. Men det är roligt att ligga högt uppe och vinna mycket, säger hon.

■■ Håll koll på ditt favoritlag – få pushnotiser när vi skriver om Ljusdals IF, Söderhamns UIF, Hudiksvalls HC eller Arbrå HK. Ladda ner Hela Hälsinglands nya app till Iphone eller Android.

Mer läsning

Annons