Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Hallå där...

/

...Johan Rönström, 19 år och basketspelare med BK Fajt som moderklubb, som tillsammans med Sundsvall Dragons är klar för SM-final.

Annons

Grattis till framgången. Hur mycket har du fått spela i semifinalserien mot Norrköping?

– Tack så mycket.

– Jag har inte fått spela speciellt mycket, utan det har blivit några ströminuter här och där. Och så har det sett ut för mig på slutet, så det har inte kommit som någon chock.

 

Känslan att få spela SM-final redan under ditt debutår i Basketligan?

– Jag tror att det är en riktigt nyttig erfarenhet och bra att redan nu få spela viktiga matcher. Man lär sig mycket av det.

 

Hur trivs du i klubben och har dina förväntningar infriats?

– Jag har en bra situation och har fått träna mycket. Precis som jag ville. Men det är klart att jag vill spela mer än jag gjort. Men överlag är jag nöjd med debutsäsongen.

 

I finalen får ni möta antingen Uppsala eller Solna (femte och avgörande match ska spelas). Vilka vill du helst möta?

– Under säsongen har vi vunnit och förlorat mot bägge. Det finns dom i klubben som vill ha revansch på Solna efter förra årets finalförlust, men för mig spelar det ingen roll.

 

Om någon basketintresserad åskådare vill åka upp till Sundsvall för att se dig och laget spela final; vilka är era profiler?

– Vår nya australiensare, Liam Rush, är en riktigt bra spelare. Liksom amerikanen Alex Wesby. Vill man se ett monster till försvarsspelare ska man kolla på Oliver Ilunga.

 

När börjar finalspelet och hur är upplägget?

– Det är bäst av sju matcher och jag tror att serien börjar på tisdag. Vilka vi än möter så har de fördel av en extra hemmamatch eftersom bägge lagen kom före oss i tabellen.

 Hoppas du få spela?

– Jag är medveten om situationen och hjälper till i laget med så mycket jag kan.

 

Mer läsning

Annons